Παραλίες της Φολεγάνδρου

Παραλίες της Φολεγάνδρου

Αφού νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο ή μια γουρούνα ή ένα buggy από την Rac SA είσαστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τις παραλίες της Φολεγάνδρου.

Η Φολέγανδρος έχει όμορφες παραλίες, μερικές από τις οποίες λίγότερο προσβάσιμες: θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγο, ή να νοικιάσετε κάποια βάρκα. Οι παραλίες που μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο είναι:Καραβοστάση, Λατινάκι, Αγκάλη - μια από τις ωραιότερες παραλίες.

Σας προτείνουμε να ενοικιάσετε ένα buggy, να σημειώσετε  τις διαδρομές και να επισκεφθείτε Βάρδια, Λατινάκι, Βιτζέντσου, Πουντάκι, Άγιο Νικόλαο και στην παραλία του Λιβαδιού όπου υπάρχει και το κάμπινγκ.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε πολλές δύσβατες παραλίες με το καίκι που αναχωρεί καθημερινά από την Αγκάλη. Ενημερωθείτε και βγάλτε το εισιτήριο σας στα γραφεία της RAC SA που βρίσκονται στο Καραβοστάσι.

Στον Καραβοστάση θα βρείτε μια μεγάλη παραλία με βότσαλα, μια παραλία Ανατολικά από το λιμάνι και μικρές παραλίες προς το Λιβάδι. Από την Άνω Μεριά μπορείτε να περπατήσετε 40 έως 90 λεπτά για να φτάσετε σει άλλες παραλίες, μεταξύ των οποίων του Αγίου Γεωργίου, στα Βόρειοανατολικά.

Το περπάτημα σε αυτό το νησί είναι αναζωογονητικό, η φύση με τα αρώματά της καθώς και η ησυχία είναι πραγματικά μοναδικά. Την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού το νησί είναι πλούσιο σε κάπαρη, λουλούδια, θυμάρι και ρίγανη.

Κάντε click στους Τίτλους για να δείτε φωτογραφίες των παραλιών

Παραλία Άγιος Νικόλαος
Πρόκειται για την παραλία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από εκείνη της Αγκάλης. Η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται είτε μέσω θαλάσσης είτε περπατώντας ένα μονοπάτι από την Αγκάλη για 20 περίπου λεπτά. Η παραλία είναι αμμώδης κι εδώ θα βρείτε μια ταβέρνα.

Παραλία Αγκάλη
Πρόκειται για μια από τις πιο τουριστικές παραλίες του νησιού καθώς απέχει μόλις 3 χλμ. από την χώρα και στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και ταβέρνες. Μπορείτε να φτάσετε εδώ με αυτοκίνητο, με buggy ή με ATV τα οποία μπορείτε να ενοικιάσετε στη RAC SA, είτε με καραβάκι από τον Καραβοστάση. Η παραλία είναι αμμώδης και οργανωμένη.

Παραλία Βιτσέντζου
Βρίσκεται νότια της Χώρας ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς Λιβάδι. Είναι η δεύτερη από τις τρεις διαδοχικές παραλίες που θα συναντήσετε μετά τον Καταβοστάση. Προσφέρει καθαρή θάλασσα σε ένα γραφικό περιβάλλον με θέα τα απέναντι νησιά.

Παραλία Βορινά
Βρίσκεται στο μέσο του νησιού, σε έναν ανοικτό όρμο, περίπου στο ύψος της Αγκάλης, όμως από την ανατολική πλευρά του νησιού. Ο όρμος είναι ανοιχτός και η παραλία εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι η γνωστή πράσινη πέτρα της Φολεγάνδρου. Η πρόσβαση γίνεται είτε με καραβάκι είτε με τα πόδια από το μονοπάτι (20') που ξεκινάει από τους Μύλους.

Παραλία Γαλίφος
Πρόκειται για την παραλία που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγκάλη και τον Αγ. ΝΙκόλαο. Στην περιοχή θα φτάσετε περπατώντας περίπου 10 λεπτά από την Αγκάλη ή με καραβάκι. Η παραλία είναι ερημική και ενδείκνυται για γυμνισμό. Στην περιοχή υπάρχουν κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία όμως δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Παραλία Κάτεργο
Παραλία με μικρά λευκά βοτσαλάκια και πεντακάθαρα καταγάλανα βαθιά νερά που προσελκύει πολλούς επισκέπτες, αν και είναι σχετικά δυσπρόσιτη. Ένας πολύ μεγάλος βράχος μέσα στη θάλασσα δημιουργεί ένα ωραίο θέαμα και προσελκύει πολλούς λουομένους που κολυμπούν ως εδώ για να κάνουν βουτιές. Με καραβάκια από τον Καραβοστάση ή με τα πόδια από το μονοπάτι που ξεκινά από το Λιβάδι (γύρω στα 30΄). Το μονοπάτι αυτό θέλει προσοχή.

Παραλία Λατινάκι
Βρίσκεται νότια της Χώρας ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς Λιβάδι. Είναι η πρώτη από τις τρεις διαδοχικές παραλίες που θα συναντήσετε μετά τον Καταβοστάση. Προσφέρει καθαρή θάλασσα σε ένα γραφικό περιβάλλον με θέα τα απέναντι νησιά.

Παραλία Λιβαδάκι
Βρίσκεται βόρεια της Αγκάλης, σε έναν καλά προστατευμένο όρμο που δεν τον πιάνει σχεδόν κανένας άνεμος. Η πρόσβαση γίνεται είτε με καραβάκι είτε ακολουθώντας το μονοπάτι από την Άνω Μεριά (1 ώρα περίπου περπάτημα). Η παραλία διαθέτει κρυστάλλινα νερά και κατάλευκα βότσαλα. Δεν είναι οργανωμένη.

Παραλία Πουντάκι
Βρίσκεται νότια της Χώρας ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο προς Λιβάδι. Είναι η τρίτη από τις τρεις διαδοχικές παραλίες που θα συναντήσετε μετά τον Καταβοστάση. Προσφέρει καθαρή θάλασσα σε ένα γραφικό περιβάλλον με θέα τα απέναντι νησιά.

Παραλία Σεριφιώτικα
Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού σε έναν πολύ ανοιχτό όρμο και είναι εκτεθειμένη στους βόρειους άνεμους. Είναι ερημική και η πρόσβαση γίνεται είτε με καραβάκι είτε ακολουθώντας μονοπάτι από την Άνω Μεριά (45-50 λεπτά).

Παραλία Φηρά
Η αμμώδης αυτή παραλία βρίσκεται νότια της Αγκάλης και η πρόσβαση εδώ γίνεται είτε ακολουθώντας με τα πόδια ένα μονοπάτι από την Αγκάλη για 15 περίπου λεπτά είτε με καραβάκι. Η παραλία είναι προστατευμένη από τους ανέμους και την προτιμούν οι γυμνιστές. Δεν είναι οργανωμένη και θα πρέπει να έχετε μαζί σας νερό και ομπρέλα.

Παραλία Χοχλίδια

Τα Χοχλίδια είναι η κεντρική παραλία του Καραβοστάση. Λόγω του ότι βρίσκονται στον κλειστό και προστατευμένο όρμος του Καραβοστάση, τα Χοχλίαδια σπάνια έχουν κύμα.

Παραλία Βάρδια

Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Καραβοστάση, σε πολύ μικρή απόσταση από το λιμάνι και πρόκειται για μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Εύκολη πρόσβαση από λιθόχτιστα σκαλοπάτια.

Παραλία Λιβάδι

Απέχει 15 λεπτά με τα πόδια από το Καραβοστάση, πλατιά παραλία με αρμυρίκια και άμμο. Εδώ βρίσκεται και το μοναδικό οργανωμένο κάμπινγκ του νησιού.

Παραλία Αγίου Γεωργίου

Πρόκειται για την μεγαλύτερη και βορειότερη παραλία του νησιού. Σχετικά δύσκολη πρόσβαση λόγω του άσχημου χωματόδρομου, όμως η εικόνα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Παραλία Λυγαριά

Μικρή παραλία, πριν την παραλία του Αγίου Γεωργίου, με βότσαλα και πλακέ πέτρες, με διάφορα πετρώματα που δίνουν διαφορετικά χρώματα στο τοπίο. Μπορείτε να την προσεγγίσετε είτε οδικός (σχετικά δύσκολος χωματόδρομος), είτε από το μονοπάτι που ξεκινά στην Άνω Μεριά (45’-1ώρα).